Електронний посібник з товарознавства продовольчих товарів всту п




Сторінка1/17
Дата конвертації15.04.2016
Розмір2.56 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   17
ЕЛЕКТРОННИЙ ПОСІБНИК З ТОВАРОЗНАВСТВА ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ
В С Т У П

Навчальну програму вивчення нормативної дисципліни "Товарознавство продовольчих товарів" складено відповідно до місця та значення дисципліни за структурно-логічною схемою, передбаченою освітньо-професійною програмою з напряму підготовки продавців та відповідно до навчального плану для підготовки кваліфікаційних робітників та з молоді на базі повної загальної середньої освіти з професії 5220 продавець продовольчих товарів 3 розряду. Вона охоплює всі теми, передбачених навчальною програмою за стандартом.

Предметом вивчення "Товарознавства продовольчих товарів" є споживні властивості й харчова цінність товарів, їх асортимент та товарознавчої характеристики.

Мета і завдання предмету "Товарознавство продовольчих товарів"

Основною метою викладання курсу "Товарознавство продовольчих товарів" є надання учням системи спеціальних знань щодо формування та зберігання споживних властивостей товарів протягом їх життєвого циклу, асортименту й навичок оцінки споживних властивостей товарів.



Основними завданнями, що мають бути вирішені у процесі викладання предмету є посилення загальної товарознавчої підготовки продавців даного профілю, оволодіння ними знаннями, необхідними для дослідження стану ринку окремих товарів, асортименту, споживних властивостей, вимог пакування, маркування та їх зберігання.

«Затверджую»

Директор ліцею

________ /М. Г. Маняк/
Навчальна програма

з предмета «Товарознавство продовольчих товарів»

для продавців продовольчих товарів 3 розряду

з/п

Тема

Кількість годин

Всього

годин

З них на лабораторно-практичні роботи

1.

Вступ. Загальні поняття товарознавства продовольчих товарів. Кодування товарів

2

-

2.

Хімічний склад харчових продуктів, споживна цінність

4

-

3.

Поняття про якість продовольчих товарів. Стандартизація товарів

2

-

4.

Свіжі та перероблені овочі, плоди, гриби

10

2

5.

Бакалійні товари

18

4

6.

Хліб та хлібобулочні вироби

6

2

7.

Кондитерські вироби

14

4

8.

М'ясо і м'ясні гастрономічні товари

18

4

9.

Молоко і молочні гастрономічні товари

14

4

10.

Харчові жири

4

-

11.

Яйця і яєчні товари

2

-

12.

Риба і рибні гастрономічні товари

10

2

13.

Безалкогольні, слабоалкогольні напої

8

-




Всього годин:

112

22
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   17


База даних захищена авторським правом ©mediku.com.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка