Наказ №86 Про аналіз харчування дітей у днз за III квартал 2014 року




Скачати 59.82 Kb.
Дата конвертації25.04.2016
Розмір59.82 Kb.

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

"ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД (ЯСЛА-САДОК) № 238 КОМБІНОВАНОГО ТИПУ

ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ

РАДИ"

КОММУНАЛЬНОЕ УЧРЕЖДЕНИЕ «ДОШКОЛЬНОЕ УЧЕБНОЕ УЧРЕЖДЕНИЕ (ЯСЛИ-САД) № 238 КОМБИНИРОВАННОГО ТИПА ХАРЬКОВСКОГО ГОРОДСКОГО СОВЕТА»



НАКАЗ



07.10.2014 №86
Про аналіз харчування дітей

у ДНЗ за III квартал 2014 року

Аналіз стану харчування за ІІІ квартал 2014 року показав, що харчування в ДНЗ організовувалось відповідно Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 р. №298/227. Сестрою медичною старшою Пасько А.О. та завідувачем господарства Якобчук Г.А. постійно контролювалася якість продуктів харчування від постачальників, про що свідчить вся наявна документація. З метою попередження кишково – шлункових захворювань та харчових отруєнь серед дітей здійснювався суворий контроль за умовами зберігання, дотриманням строків реалізації продуктів харчування й технологією приготування їжі. Регулярно проводилось зняття проб їжі, виставлялись добові проби. Пасько А.О., сестрою медичною старшою, своєчасно велась вся необхідна документація. Для правильної організації раціонального харчування дітей на основі перспективного меню та з урахуванням наявності продуктів харчування та продовольчої сировини складалось щоденне меню. Меню складалося згідно картотеки страв. На основі накопичувальної відомості обліку витрат продуктів на одну дитину проводився аналіз та корекція виконання натуральних норм харчування. Аналіз показав, що за ІІІ квартал 2014 року середнє виконання щоденних норм продуктів харчування становить 78 %, у тому числі:


  • м'ясо – 67%

  • риба – 49%

  • яйця – 83%

  • молоко – 54%

  • масло вершкове – 90%

  • масло рослинне – 92%

  • сир твердий –0%

  • сир кисломолочний – 54%

  • сметана – 49%

  • овочі – 72%

  • картопля – 75%

  • хліб – 86%

  • борошно – 99%

  • цукор – 102%

  • фрукти сушені – 100%

  • крупи, макаронні вироби – 105%

Підрахунки хімічного складу харчування показали, що за щоденної норми отримання білків, жирів і вуглеводів дітьми раннього та дошкільного віку фактично становлять:

  • білків – 44 (ясла), 43 (сад) проти 46 та 59 від норми;

  • жирів – 43 (ясла), 51 (сад) проти 46 та 59 від норми;

  • вуглеводів – 183 (ясла), 201 (сад) проти 190 та 270 від норми.

  • калорійність їжі 1291 (ясла) та 1604 (сад) проти 1358 та 1847 від норми.

Отже, аналіз щоденних норм харчування та хімічного складу їжі показав, що діти, як раннього так і дошкільного віку, білків, жирів і вуглеводів отримують в недостатній кількості, внаслідок чого калорійність їжі знижена.

На основі вищевикладеного та з метою організації повноцінного, якісного харчування дошкільників у ДНЗ

НАКАЗУЮ:
1. Сестрі медичній старшій Пасько А.О.:

1.1. Забезпечити неухильне дотримання нормативно-правових документів щодо організації харчування в ДНЗ.

Постійно

1.2. Приймати продукти харчування разом з комірником тільки високої

якості відповідно до Державних стандартів, з усіма супроводжуючими

документами.

Постійно

1.3. Проводити зняття проб готових страв кожного прийому їжі безпосередньо з котла за 30 хвилин до видачі в обсязі не більше порції відповідно до переліку страв за меню-розкладкою.

Постійно

1.4. Надавати інформацію про виконання натуральних норм харчування за встановленим зразком в УОА.

До 30 числа кожного місяця
1.5. Забезпечити належний стан ведення журналів бракеражу сирої та готової продукції відповідно до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.

Постійно


1.6. Здійснювати відбір та зберігання добових проб раціону згідно з Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.

Постійно


1.7. Продовжувати стежити за різноманітністю продуктів харчування у раціоні дітей та проводити їх корекцію згідно з таблицею взаємозаміни.

Постійно


1.8. Посилити контроль за дотриманням режиму харчування, режиму отримання їжі та питного режиму.

Постійно


1.9. Своєчасно проводити заміну продуктів харчування в разі несвоєчасної доставки, враховуючи їх біологічну цінність.

Постійно


1.10. Посилити контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних умов з метою попередження спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Постійно

1.11. Проводити щоденний огляд на гнійничкові захворювання та кишкову дисфункцію.

Постійно


2. Завідувачу господарства Якобчук Г.А.:
2.1. Своєчасно замовляти продукти харчування та продовольчу сировину у

необхідній кількості за встановленим зразком в УОА.

Постійно

2.2. Приймати продукти харчування тільки високої якості відповідно до

Державних стандартів, з усіма супроводжуючими документами.

Постійно


2.3. Вести журнал обліку продуктів харчування відповідно до вимог ведення ділової документації.

Постійно


2.4. Тримати комору та обладнання в належному санітарно - гігієнічному стані.

Постійно


3. Кухарям Гошко О.Д., Земляній Т.А.:
3.1. Дотримуватись суворо технології приготування їжі, термінів зберігання та реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини.

Постійно


3.2. Видавати їжу згідно графіка та норм харчування на кожну дитину.

Постійно


3.3. Використовувати спецодяг, інвентар, електроприлади лише за призначенням. Постійно

3.4. Забезпечити належний санітарний стан харчоблоку.

Постійно

5. Помічникам вихователів:


5.1. Дотримуватись суворо режиму харчування дітей у кожній віковій групі. Постійно
5.2. Здійснювати роздачу їжі згідно з вихідними нормами на кожну дитину.

Постійно


5.3. Виконувати вимоги санітарних правил щодо харчування дітей в кожній віковій групі.

Постійно


6. Вихователю-методисту Колонтаєвській О.О.:

6.1. Посилити контроль за проведенням відповідної навчально-виховної роботи щодо організації харчування, а саме:

- за організацією чергування дітей дошкільного віку;

- за дотриманням правил сервірування столу;

- за формуванням у дітей культури їжі.

Постійно

7. Вихователям всіх вікових груп:

7.1. Виховувати культурно-гігієнічні навички у дітей відповідно до програмових та методичних вимог.

Постійно

7.2. Продовжувати роботу з дітьми щодо виховання навичок культури їжі.

Постійно

7.3. Активізувати роботу з батьками щодо необхідності надання дітям

збалансованого раціонального харчування та проведення вітамінотерапії.

Постійно

7.4. Проводити роз’яснювальну роботу серед батьків та дітей щодо

профілактики харчових отруєнь, виконання правил особистої гігієни та дотримання санітарних норм.

Постійно
8. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Завідувач КЗ «ДНЗ №238» А.В. Торяник



З наказом ознайомлені:


База даних захищена авторським правом ©mediku.com.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка