Навчально-методичні матеріали для самостійної роботи студентів-заочників ресторанне обслуговування Іноземна мова за професійним спрямуванням Англійська мова Основні завдання курсу




Скачати 112.94 Kb.
Дата конвертації22.04.2016
Розмір112.94 Kb.
НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ МАТЕРІАЛИ

ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ-ЗАОЧНИКІВ

Ресторанне обслуговування

Іноземна мова за професійним спрямуванням

Англійська мова
Основні завдання курсу:

  1. Розвиток та вдосконалення умінь та навичок вимови, читання та розуміння текстів англійською мовою з 20% незнайомої лексики.

  2. Розвиток діалогічного мовлення з використанням лексики за визначеною тематикою, в обсязі 15-20 фраз.

  3. Розвиток підготовленого монологічного мовлення, в обсязі 25-30 фраз.

  4. Розвиток непідготовленого монологічного мовлення, в обсязі 15-20 фраз.

  5. Розвиток навичок аудіювання іншомовного тексту.

За підсумками вивчення курсу студент повинен вміти розуміти іншомовний текст з 30% незнайомих слів; перекладати з англійської та на англійську мову, використовуючи лексичний та граматичний матеріал курсу; висловлювати свою думку в бесіді за темою, користуючись засвоєним лексичним матеріалом; висловлювати свою думку на письмі в обсязі 30-35 фраз.

При оцінюванні самостійної роботи враховується:



    • самостійність виконання роботи;

    • якість засвоєння матеріалу;

    • строк виконання завдання.

Формою підсумкового контролю є залік та іспит на 3 курсі.

2. Навчальний план курсу «Іноземна мова за професійним спрямуванням»

Змістовий модуль 1. Навчальний заклад.

Тема 1. Назва навчального закладу. Місце розташування. Відділення, форми навчання.
Змістовий модуль 2. Розпорядок дня студента (офіціанта).

Тема 1. Розклад. Основні предмети. Спеціальність.

Тема 2. Майбутня професія.

Тема 3. Спеціальність.

Тема 4. Робочий день студента. Робочий день Офіціанта.
Змістовий модуль 3. Об’єкти громадського харчування.

Тема 1. Ресторан. Місце розташування, години роботи. Інтер'єр.

Тема 2. Кафе та їх інтер'єри. Страви та напої, що подаються в кафе.

Тема 3. Замовлення страв та напоїв.

Тема 4. Макдональдс. Страви швидкого приготування.

Тема5. Піцерія. Складання меню.

Тема 6. Замовлення страв швидкого приготування.

Тема 7. Шведський стіл.
Змістовий модуль 4. Зустріч гостей, оформлення замовлення в ресторані. Сервірування столу.

Тема 1. Сервірування столу. Предмети прибору. Посуд.

Тема 2. Карта Вин

Тема 3. Оформлення замовлення у ресторані
Змістовий модуль 5. Сніданок. Страви до сніданку. Замовлення сніданку.

Тема 1. Страви до сніданку. Замовлення сніданку. Овочі, фрукти, ягоди. Напої до сніданку.

Тема 2. Український сніданок.

Тема 3. Іноземні сніданки.

Тема 4. Замовлення сніданку. Розрахунок з гостем.
Змістовий модуль 6. Обід. Страви до обіду. Замовлення обіду.

Тема 1. Холодні страви та закуски до обіду.

Тема 2. Перші страви: супи, бульйони. Технологічна характеристика перших страв.

Тема 3. Другі страви. М'ясні страви. Види м'яса та м'ясних продуктів. Способи їх приготування. Гарніри до м’ясних страв. Технологічна характеристика приготування.

Тема 4. Рибні страви. Види риби. Способи приготування риби та рибних продуктів.

Тема 5. Технологічна характеристика приготування рибних страв. Гарніри до рибних страв. Напої до рибних страв.

Тема 6. Десерти. Десерти та їх різноманітність.
Змістовий модуль 7. Святковий обід.

Тема 1. Святковий обід до дня народження. Складання меню.

Тема 2. Святковий обід до Різдва. Складання меню.

Тема 3. Святковий обід до Пасхи. Складання меню.

Тема 4. Святковий обід. Складання меню.
Змістовий модуль 8. Вечеря. Страви та напої до вечері.

Тема 1. Вечеря. Холодні та гарячі страви.

Тема 2. Напої до вечері. Замовлення вечері.

Тема 3. Розрахунок з гостем.
Змістовий модуль 9. Бари та їх класифікація..

Тема 1. Диско-бари і клуби міста Києва. Інтер’єр барів.

Тема 2. Асортимент пивних барів, гриль, винних та коньячних барів.

Тема 3. Правила подачи вин. Оплата рахунка. Чаєві.
Змістовий модуль 10. Робота в барі.

Тема 1. Яким має бути кваліфікований бармен. Барні прилади.

Тема 2. Популярні англійські коктейлі.
Змістовий модуль 11. Напої. Міцні та безалкогольні напої.

Тема 1. Карта вин. Меню. Оформлення замовлення. Історія виникнення міцних напоїв.
Змістовий модуль 12. Дієтична та вегетаріанська кухня.

Тема 1. Дієтичні страви. Підбір продуктів та їх кулінарна обробка для приготування страв.

Тема 2. Дієтичні супи. Молочні, яєчні, овочеві страви.

Тема 3. Дієтичні страви з м'яса та риби.
Змістовий модуль 13. Фірмові страви.

Тема 1. Фірмові страви. Перші фірмові страви: супи, бульйони, борщ, капусняк.

Тема 2. Другі фірмові страви: вареники, крученики, галушки. Дичина та страви з домашньої птиці.

Тема 3. Фірмовий десерт. Фірмові напої в ресторанах та барах.
Змістовий модуль 14. Кухні народів світу. .

Тема 1. Українська національна кухня. Особливості української кухні. Фірмові страви української кухні.

Тема 2. Українські перші страви: борщі, овочеві та круп'яні супи. Другі страви.

Тема 3. Українські страви. Складання меню.

Тема 4. Російська кухня та її особливості. Національні страви російської кухні.

Тема 5. Складання меню зі страв російської кухні.

Тема 6. Англійська кухня та її особливості. Національні страви англійської кухні.

Тема 7. Традиційний англійський чай.

Тема 8. Англійська кухня. Складання меню.

Тема 9. Французька кухня та її особливості. Фірмові страви французької кухні.

Тема 10. Сир - невід'ємний компонент французької кухні. Складання меню.

Тема 11. Французька кухня. Складання меню.

Тема 12. Німецька кухня та її особливості. Фірмові страви німецької кухні.

Тема 13. Улюблені напої німців.

Тема 14. Німецька кухня. Складання меню.

Тема 15. Східна кухня. Особливості середньоазіатської кухні. Фірмові страви. середньоазіатської кухні.

Тема 16. Меню для туристів із Середньої Азії.

Тема 17. Кавказька кухня, її особливості.

Тема 18. Фірмові страви кавказької кухні.

Тема 19. Меню кавказької кухні.
Змістовий модуль 15. Готелі.

Тема 1. Кращі готелі міста Києва.

Тема 2. В готелі Асторія.

Тема 3. Готелі. Мотелі. Кемпінги.

Тема 4. Бронювання номеру в готелі.

Тема 5. Поселення в готель.

Тема 6. Громадське харчування. Замовлення страв у номер.

Тема 7. Служби готелю.

Тема 8. Виїзд з готелю.
Змістовий модуль 16. Країнознавство.

Тема 1. Україна. Київ. Географічне положення, клімат.

Тема 2. Природні ресурси, економіка країни.

Тема 3. Туристичні центри України.

Тема 4. Київ - столиця України. Визначні місця Києва.

Тема 5. Орієнтування в місті.

Тема 6. Об'єкти громадського харчування та маршрути до них.

Тема 7. Подорож по Дніпру.

Тема 8. Велика Британія. Географічне положення, клімат.

Тема 9. Велика Британія. Природні ресурси, економіка країни.

Тема 10. Туристичні центри Великої Британії.

Тема 11. Лондон – столиця Великої Британії. Визначні пам’ятки Лондона.

Додаток №1



3. Теми рефератів з дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням»:


  1. Визначення, класифікація та характеристика горілчаних напоїв.

  2. Історія виникнення та виготовлення горілчаних напоїв Великої Британії.

  3. Історія виникнення та виготовлення шотландського віскі.

  4. Історія виникнення та виготовлення джину.

  5. Історія виникнення та виготовлення рому.

  6. Історія виникнення та характеристика, особливості виробництва коньяку.

  7. Історія виникнення, класифікація, ведучі торгові марки лікерів.

  8. Класифікація та характеристика трав'яних лікерів.

  9. Історія виникнення та приготування алкогольних коктейлів.

  10. Історія виникнення та приготування безалкогольних коктейлів.

  11. Характеристика та класифікація відомих торгових марок пива. Вітчизняні сорти пива.

  12. Характеристика та класифікація відомих торгових марок пива. Іноземні сорти пива.

  13. Безалкогольні напої, їх класифікація та характеристика.

  14. Класифікація та характеристика плодово-ягідних десертів.

  15. Історія виникнення, класифікація та характеристика десертів

  16. Історія виникнення та приготування шоколаду.

  17. Характеристика прянощів та їх використання в приготуванні змішаних напоїв.

  18. Історія виникнення, класифікація та характеристика кави. Способи приготування та техніка подачі кави.

  19. Історія виникнення, класифікація та характеристика чаю. Способи приготування та техніка подачі чаю.

  20. Історія виникнення, класифікація та характеристика, технологія виробництва сиропів, соків.

  21. Англійська кухня. Історія виникнення, класифікація та технологічна характеристика блюд. Складання меню.

  22. Американська кухня. Історія виникнення, класифікація та технологічна характеристика блюд. Складання меню.

  23. Італійська кухня. Історія виникнення, класифікація та технологічна характеристика блюд. Складання меню.

  24. Іспанська кухня. Історія виникнення, класифікація та технологічна характеристика блюд. Складання меню.

  25. Французька кухня. Історія виникнення, класифікація та технологічна характеристика блюд. Складання меню.

  26. Скандинавська кухня. Історія виникнення, класифікація та технологічна характеристика блюд. Складання меню.

  27. Українська кухня. Історія виникнення, класифікація та технологічна характеристика блюд. Складання меню.

  28. Дієтична кухня та вегетаріанська. Історія виникнення, класифікація та технологічна характеристика блюд. Складання меню.

  29. Кухня країн Африки. Історія виникнення, класифікація та технологічна характеристика блюд. Складання меню.

  30. Індійська кухня. Історія виникнення, класифікація та технологічна характеристика блюд. Складання меню.

  31. Японська кухня. Історія виникнення, класифікація та технологічна характеристика блюд. Складання меню.

  32. Китайська кухня. Історія виникнення, класифікація та технологічна характеристика блюд. Складання меню.

  33. Європейська кухня. Історія виникнення, класифікація та технологічна характеристика блюд. Складання меню.

  34. Азійська кухня. Історія виникнення, класифікація та технологічна характеристика блюд. Складання меню.

  35. Східна кухня. Історія виникнення, класифікація та технологічна характеристика блюд. Складання меню.


Реферат складається за таким планом:

  • історія виникнення;

  • класифікація;

  • виробництво;

  • напої (коктейлі);

  • приклад рецептури страв;

  • складання меню.

Всі роботи здаються з переліками використаної літератури, оформлюються у вигляді реферату за однією з рекомендованих тем вибраних студентом. Обсяг реферату 10-12 сторінок формату А-4. Нумерація сторінок наскрізна, включаючи титульний аркуш.

Додаток № 2

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Київський технікум готельного господарства


Реферат

з дисципліни

«Іноземна мова за професійним спрямуванням»

спеціальність «Ресторанне обслуговування»
на тему:

(назва теми)

Студента(ки) … курсу,… групи

Відділення «Ресторанне господарство»

ПІБ

Київ …..


4. Питання до практичної роботи з дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням»:

Скласти рецептуру коктейлів англійською мовою:



«Дайкірі фрозен»

«Отвертка»

«Блакитна весна»

«Мей Тей»

«Текла Санрайз»

«Фраппе»


«Флаффі Дак»

«Ріц Фіз»

«Американо»

«Піммс»


«Міккі Маус»

«Шірлі Темпл»

«Гібсон»

«Бронкс»


«Сухой мортіні»

«Плавательний басейн»

«Білий росіянин»

«Манхеттен»

«Кровава Мері»

«Маргарита»

«Сайд кар»

«Біла леді»

«Стрибоконик»

«Ірландська кава»

«Олімпік»

«Сауер віскі»

«Пус-Каффе» .

«Піна - Колада» . .

«Бакарді»

«Віскі -сауер»

«Срібний фіз»

«Діамантовий фіз»

«Космополітен»

«Том Колінз»

«Мохіто»

«Чорний росіянин»

«Блакитна лагуна»

«Водка - сауер»

«Олександр - бренді»

«Пунш холодний»



«Куба Лібре»




5. Екзаменаційні теми на іспит

  1. Робочий день студента.

  2. Наш технікум.

  3. Майбутня професія.

  4. Робота офіціанта.

  5. Сервірування столу.

  6. Сніданок

  7. Англійський та європейський сніданок.

  8. Другий сніданок.

  9. Обід.

  10. Вечеря.

  11. Макдональдс.

  12. Піцерія.

  13. Шведський стіл.

  14. Класифікація барів.

  15. Робоче місце бармена.

  16. Яким має бути кваліфікований бармен.

  17. Дієтична та вегетаріанська кухня.

  18. Фірмові страви.

  19. В ресторані. Інтер’єр.

  20. Правила подачи вин.


6. Екзаменаційні діалоги на іспит

  1. Я дотримуюсь дієти.

  2. Обід у кафе.

  3. Вечеря на двох.

  4. Я надаю перевагу європейському сніданку.

  5. Я надаю перевагу англійському сніданку.

  6. Десерт.

  7. Другий сніданок в барі.

  8. У винному барі.

  9. В гриль - барі.

  10. В пивному барі.

  11. Я - вегетаріанець.

  12. В закусочному барі.

  13. Я хочу замовити овочеві страви.

  14. Я хочу замовити страви із ягід.

  15. Я хочу замовити страви із фруктів.

  16. Я хочу замовити рибні страви.

  17. Я хочу замовити м'ясні страви.

  18. Про погоду.

  19. Я хотів би замовити фірмові страви.

  20. Я хотів би замовити національні страви.


База даних захищена авторським правом ©mediku.com.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка