Перелік питань підсумкового контролю




Скачати 71.01 Kb.
Дата конвертації22.04.2016
Розмір71.01 Kb.
Міністерство охорони здоров’я України

Івано-Франківський національний медичний університет

Кафедра внутрішньої медицини №4 та медсестринства

ЗАТВЕРДЖУЮ

Перший проректор ІФНМУ

Професор ________Г.М.Ерстенюк

«___»___________ 2011р.

ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ ПІДСУМКОВОГО КОНТРОЛЮ

іспит "Загальний догляд за пацієнтами та медична маніпуляційна техніка"

медичний факультет

Спеціальність 5.110101

''Лікувальна справа''

ІІ курс


Розділ І. Санітарно–протиепідемічний режим і особиста гігієна пацієнта.

    1. Проведення повної та часткової санітарної обробки пацієнта.

1.2. Обробка волосся пацієнта на педикульоз.

1.3. Долікарська допомога хворому в разі погіршення стану під

час приймання гігієнічної ванни.

1.4. Приготування розчинів хлорного вапна (10%; 0,5%; 1%),

хлораміну (1%, 3%; 5%).

1.5. Дезінфекція предметів догляду, особистої гігієни пацієнта, посуду.

1.6. Передстерилізаційна обробка голок, шприців.

1.7. Контроль якості обробки голок, шприців.

1.8. Стерилізація медичного інструментарію кип’ятінням

(у домашніх умовах).

1.9. Стерилізація в повітряному стерилізаторі. Контроль якості стерилізації

1.10. Підготовка перев’язувального матеріалу, вкладання у

стерилізаційні коробки, стерилізація парою під тиском у

парових стерилізаторах.

1.11.Користування стерильною стерилізаційною коробкою (біксом).

1.12.Підготовка до роботи інструментального столика в

умовах маніпуляційного кабінету.

1.13.Облаштування ліжка пацієнта.

1.14.Техніка заміни натільної і постільної білизни лежачому хворому.

1.15.Техніка користування функціональним ліжком.

1.16.Техніка транспортування і перекладання пацієнта.

1.17.Догляд за шкірою, вмивання лежачих пацієнтів, обтирання.

1.18.Догляд за волоссям лежачих пацієнтів: миття, розчісування,

гоління, стрижка.


1.19. Догляд за статевими органами, промежиною

(підмивання, висушування).

1.20. Догляд за очима: промивання, ванночки.

1.21. Догляд за вухами, обробка зовнішнього слухового ходу.

1.22. Догляд за носовими ходами.

1.23. Догляд за порожниною рота (огляд, зрошення, протирання,

чищення зубів,полоскання).

1.24. Комплексна профілактика пролежнів.

1.25. Догляд за шкірою в разі наявності пролежнів.

1.26. Техніка підкладання металевого і гумового суден тяжкохворим.

1.27. Техніка подавання сечоприймача лежачим пацієнтам.

1.28. Користування гумовим колом.



Розділ ІІ. Раціональне харчування. Спостереження і догляд за пацієнтом.

    1. Складання порційної вимоги.

    2. Складання приблизного добового меню згідно з рекомендованою дієтою.

    3. Здійснення контролю за санітарним станом приліжкових столиків, холодильника, асортиментом і терміном зберігання харчових продуктів.

    4. Годування лежачого пацієнта з ложки, напувальника.

    5. Введення харчових сумішей через зонд, годування через гастростому, обробка шкіри навколо гастростоми.

    6. Участь фельдшера у роздаванні їжі.

    7. Техніка вимірювання температури тіла.

    8. Графічне і цифрове записування температури тіла.

    9. Догляд за пацієнтами у гарячці.

    10. Підрахунок частоти дихання, записування в температурний листок.

    11. Визначення життєвої ємкості легенів за допомогою спірометра.

    12. Подавання кисню з кисневої подушки. Централізоване подавання кисню через носові катетери, інтубаційну трубку.

    13. Визначення пульсу, його характеристика, графічний та цифровий запис у температурному листку.

    14. Вимірювання артеріального тиску крові, його оцінка, графічне та цифрове записування.

    15. Надання першої допомоги під час блювання, аспірації блювотних мас.

    16. Техніка застосування газовивідної трубки.

    17. Техніка очисної клізми.

    18. Техніка промивання шлунка.

    19. Техніка сифонної клізми.

    20. Техніка лікувальних клізм.

    21. Техніка послаблювальних клізм.

    22. Катетеризація сечового міхура м’яким катетером.

    23. Визначення добового діурезу, водного балансу.

    24. Техніка застосування банок.

    25. Техніка застосування гірчичників.

    26. Техніка накладання зігрівальних компресів.

    27. Техніка охолоджувальних компресів.

    28. Техніка застосування грілки.

    29. Техніка застосування міхура з льодом.

    30. Техніка проведення водних процедур.

    31. Техніка проведення інгаляцій.

    32. Техніка проведення кварцування.

    33. Техніка процедури солюкс-лампи.

Розділ ІІІ. Виписування і зберігання лікарських засобів. Інструментальні і лабораторні методи дослідження.

3.1 Вибірка призначень лікаря з листка призначень.

3.2. Складання рецепту-вимоги на лікарські засоби.

3.3. Розкладання лікарських засобів у медичній шафі за способом

їх застосування.

3.4. Втирання мазі, накладання пластиру, застосування присипки.

3.5. Закапування крапель у ніс, вуха, очі.

3.6. Закладання мазі за повіки.

3.7. Техніка користування кишеньковим інгалятором.

3.8. Техніка збирання стерильного шприца із стерилізатора,

крафтпакета, одноразового шприца.

3.9. Техніка набирання лікарських засобів із ампул і флаконів.

3.10. Техніка внутрішньошкірних ін’єкцій.

3.11. Проведення проб на чутливість до лікарських засобів.

3.12. Техніка підшкірних ін’єкцій.

3.13. Користування інсуліновим шприцом. Розрахунок дози інсуліну.

3.14. Техніка введення олійних розчинів, обробка інструментів

після ін’єкцій.

3.15. Техніка внутрішньом’язевих ін’єкцій.

3.16. Розведення та розрахунок дози антибіотика.

3.17. Техніка накладання джгута.

3.18. Техніка венепункції, внутрішньовенного струминного

введення лікарських засобів.

3.19. Техніка взяття крові із вени для лабораторного

дослідження: бактеріологічного, біохімічного.

3.20. Монтаж і заповнення системи для внутрішньовенних вливань.

3.21. Техніка внутрішньовенного краплинного введення лікарських засобів.

3.22. Техніка кровопускання.

3.23. Техніка взяття мазка із зіва і носа.

3.24. Збирання харкотиння для лабораторного дослідження:

загального, бактеріологічного.

3.25. Взяття блювотних мас і промивних вод шлунка для дослідження.

3.26. Взяття калу для лабораторного дослідження:

копрологічного, бактеріологічного, на приховану кров,

на яйця гельмінтів.

3.27. Техніка зондування шлунку і дванадцятипалої кишки.

3.28. Підготовка пацієнта та взяття сечі для загального та

бактеріологічного дослідження.

3.29. Підготовка пацієнта та взяття сечі для дослідження за Нечипоренком.

3.30. Підготовка пацієнта для взяття сечі для дослідження за Зимницьким.

3.31. Виписування направлень на лабораторне дослідження.

3.32. Заповнення паспортної частини медичної карти

амбулаторного пацієнта.

3.33. Заповнення екстреного повідомлення в СЕС про наявність

інфекційного захворювання, харчове, гостре, професійне отруєння.

3.34. Заповнення контрольної карти диспансерного спостереження.

3.35. Заповнення талона на прийом до лікаря.

3.36. Заповнення медичної карти стаціонарного пацієнта.

3.37. Заповнення статистичного талона для реєстрації заключних діагнозів.

3.38. Заповнення статистичної карти вибулого із стаціонару.

3.39. Заповнення журналу реєстрації пацієнтів, що поступають

на стаціонарне лікування.

3.40.Перелік облікової та звітної документації

фельдшерсько-акушерського пункту.


Перелік питань підсумкового контролю іспиту складений на основі типової програми для студентів медичних училищ, спеціальність 5.110101 ''Лікувальна справа'' викладачами кафедри:

д.м.н., професор Вакалюк І. П.

к.м.н., доцент Боцюрко Ю.В.

к.м.н., доцент Звонар П. П.

ас. кафедри Грушецька А. Я.

ас. кафедри Чернявська І. В.

Матеріали іспиту затверджені на засіданні кафедри внутрішньої медицини №4 та медсестринства від 30.11.2011 р. протокол №________


Зав. кафедри: д.м.н., професор Вакалюк І.П.
Затверджено на засіданні циклової методичної комісії ________________2011р. протокол №______________
Голова циклової комісії ______________________________________


База даних захищена авторським правом ©mediku.com.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка