Скільки зубів-різців на кожній щелепі людини? а 1; б 2; в 3; г 4; д 6




Скачати 48.27 Kb.
Дата конвертації23.04.2016
Розмір48.27 Kb.

  1. Яку із перелічених функцій виконує печінка людини? а) утворення ліпази; б) утворення сечі; в) синтез жирів; г) виділення жовчі; д) травлення вуглеводів.

  2. Сік підшлункової залози: а) має кислу реакцію; б) містить адреналін; в) надходить у 12-палу кишку; г) містить інсулін; д) містить глюкагон.

  3. Жировий обмін у людини здійснюється за допомогою органів: а) печінки; б) ротової порожнини; в) нирок; г) серця; д) шлунка.

  4. Скільки зубів-різців на кожній щелепі людини? а) 1; б) 2; в) 3; г) 4; д) 6.

  5. Скільки зубів-іклів на кожній щелепі людини? а) 1; б) 2; в) 3; г) 4; д) 6.

  6. Скільки малих кутніх зубів на кожній щелепі людини? а) 1+1; б) 2+2; в) 3+3; г) 4+4; д) 3+4.

  7. Скільки великих кутніх зубів на кожній щелепі людини? а) 1+1; б) 2+2; в) 3+3; г) 4+4; д) 4+5.

  8. У товстому кишечнику людини: а) знаходиться велика кількість ворсинок; б) відбувається всмоктування води; в) синтезуються неорганічні речовини; г) відсутні мікроорганізми; д) всмоктуються білки.

  9. Амілаза (фермент слини людини)  розщеплює: а) амінокислоти; б) крохмаль; в) жири; г) білки; д) глюкозу.

  10. Вітамін D не міститься у великій кількості в: а) риб’ячому жирі; б) печінці; в) чорній ікрі; г) чорній смородині; д) червоній ікрі.

  11. При нестачі вітаміну В1 у організмі людини відбувається: а) порушення діяльності нервової системи; б) виникнення курячої сліпоти; в) виникнення цинги; г) розвиток рахіту; д) недокрів’я.

  12. Які речовини можуть запасатися в тілі людини? а) жири; б) білки; в) амінокислоти; г) нуклеїнові кислоти; д) гліцерин.

  13. Функцію виділення продуктів обміну речовин у людини не виконують: а) легені; б) серце; в) шкіра; г) нирки; д) потові залози.

  14. За нормальної роботи нирок у вторинній сечі людини: а) відсутні білки та глюкоза; б) присутні білки; в) присутня глюкоза; г) присутні білки і глюкоза; д) присутні жири.

  15. До функцій шкіри людини не відноситься: а) захисна; б) рецепторна; в) участь в обміні речовин; г) участь в транспорті речовин; д) утворення вітаміну D.

  16. Потовиділення в людини регулюється: а) нервовою системою; б) вищою нервовою діяльністю; в) фоторецепторами; г) механорецепторами; д) гормонами підшлункової залози.

  17. Потові залози людини не виділяють: а) воду; б) солі; в) сечовину; г) шкірний жир; д) піт.

  18. Із кіркової і мозкової речовини в людини складаються: а) нирки; б) печінка; в) шлунок; г) легені; д) кишечник.

  19. У людини найбільшою залозою є: а) підшлункова; б) надниркова; в) печінка; г) гіпофіз; д) епіфіз.

  20. Орган травної системи людини, в який попадає жовч: а) сліпа кишка; б) пряма кишка; в) 12-пала кишка; г) товста кишка; д) шлунок.

  21. Де завершується розщеплення поживних речовин у людини: а) тонка кишка; б) товста кишка; в) шлунок; г) ротова порожнина; д) пряма кишка.

  22. Відділ травного каналу людини, де всмоктуються продукти розщеплення поживних речовин: а) тонка кишка; б) сліпа кишка; в) пряма кишка; г) шлунок; д) товста кишка.

  23. Яку функцію виконують ворсинки тонкої кишки людини? а) всмоктують воду; б) розщеплюють органічні речовини; в) всмоктують продукти розщеплення; г) розщеплюють неорганічні речовини; д) виробляють вітаміни.

  24. Що не належить до інфекційних хвороб кишечника людини: а) дизентерія; б) холера; в) сальмонельоз; г) аскаридоз; д) ботулізм.

  25. Що є результатом порушення гігієни ротової порожнини людини? а) цинга; б) карієс; в) гастрит; г) ботулізм; д) виразка шлунку.

  26. відсутність якого вітаміну в людини викликає цингу? а) вітаміну А; б) вітаміну В; в) вітаміну С; г) вітаміну Д; д) вітаміну Е.

  27. Відсутність якого вітаміну в людини викликає курячу сліпоту і порушує ріст: а) вітаміну А; б) вітаміну В; в) вітаміну С; г) вітаміну Д; д) вітаміну Е.

  28. відсутність якого вітаміну в людини викликає параліч роботи нервової системи, хворобу Бері-бері: а) вітаміну А; б) вітаміну В; в) вітаміну С; г) вітаміну Д; д) вітаміну Е.

  29. Відсутність якого вітаміну в людини викликає рахіт: а) вітаміну А; б) вітаміну В; в) вітаміну С; г) вітаміну Д; д) вітаміну Е.

  30. Які продукти містять багато вітаміну С: а) овочі, фрукти; б) цибуля, часник; в) горох; г) квасоля; д) печінка.

  31. Які продукти не містять багато вітаміну С: а) овочі; б) фрукти; в) плоди шипшини; г) квасоля; д) капуста.

  32. В яких продуктах є багато вітаміну D: а) часник; б) чорна смородина; в) риба; г) капуста; д) шипшина.

  33. Який авітаміноз людини призводить до порушення розвитку скелету: а) рахіт; б) цинга; в) бері-бері; г) тиф; д) куряча сліпота.

  34. Гіповітаміноз у людини – це: а) підвищений вміст певного вітаміну в організмі; б) знижений вміст певного вітаміну в організмі; в) відсутність якогось вітаміну в організмі; г) відсутність кількох вітамінів в організмі; д) понижений тиск крові.

  35. Гіпервітаміноз у людини – це: а) відсутність якогось вітаміну в організмі; б) підвищений вміст певного вітаміну в організмі; в) знижений вміст певного вітаміну в організмі; г) відсутність кількох вітамінів в організмі; д) понижений тиск крові.

  36. Авітаміноз у людини – це : а) підвищений вміст певного вітаміну в організмі; б) знижений вміст певного вітаміну в організмі; в) знижений вміст певних вітамінів у організмі; г) відсутність вітамінів у організмі; д) понижений тиск крові.

  37. Рецептори шкіри у організмі людини знаходяться у: а) епідермісі; б) дермі; в) підшкірній жировій клітковині; г) роговому шарі; д) у м’язах шкіри.

  38. Структурною і функціональною одиницею людської нирки є: а) нефридії; б) нефрони; в) протонефридії; г) звивисті сечові канальці; д) метанефридії.

  39. Нирки людини виконують функцію: а) виділення з організму кінцевих речовин обміну білків; б) беруть участь в процесі травлення; в) тепловіддачі; г) знешкодження токсичних речовин; д) утворення вітамінів.

  40. У людини шкіра виконує функції: а) виділення з організму кінцевих речовин обміну білків; б) знешкодження токсичних речовин; в) захист органів від механічних пошкоджень; г) знищення мікроорганізмів завдяки утворенню кислого середовища; д) синтез вітаміну А.

  41. Печінка людини виконує функцію: а) виділення з організму кінцевих речовин обміну білків; б) виділення з організму води; в) тепловіддачі; г) знешкодження токсичних речовин; д) утворення вітамінів.

  42. У шлунку міститься фермент:

а) ліпаза; б) амілаза; в) пепсин; г) трипсин

  1. Білки розщеплюються під дією ферменту:

а) ліпаза; б) амілаза; в) пепсин; г) трипсин

  1. Вуглеводи розщеплюються під дією:

а) ліпаза; б) амілаза; в) пепсин; г) трипсин

  1. Жири розщеплюються під дією:

а) ліпаза; б) амілаза; в) пепсин; г) трипсин

  1. Найбільше енергії виділяється при розщепленні:

а) води; б) білків; в) жирів г) вуглеводів

  1. У людини печінка виконує функцію: а) виділення з організму води; б) тепловіддачі; в) бере участь у процесі травлення; г) виділення надлишку солей; д) утворення вітамінів.

  2. Різців на одній щелепі у людини є:

а) 2 б) 4 в) 1 г) 6

  1. У слині міститься фермент:

а) ліпаза; б) амілаза; в) пепсин; г) трипсин

  1. У ротовій порожнині організму людини відбувається: а) перетравлення білків, жирів та вуглеводів; б) механічна обробка їжі; в) всмоктування води; г) перетравлення білків і частково вуглеводів; д) всмоктування амінокислот.

  2. Яку з наведених нижче функцій виконує підшлункова залоза людини: а) виділення жовчі; б) виділення інсуліну; в) накопичення глікогену; г) виділення слини; д) утворення вітамінів.

  3. Найкраще засвоюються:

а) вода; б) білків; в) жирів г) вуглеводів

  1. До глюкози розщеплюються:

а) вода; б) білки; в) жири г) вуглеводи


База даних захищена авторським правом ©mediku.com.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка